RECENSIE: JOHAN – Pull up

JOHAN

“Een nieuw begin, dat is het. Maar welbeschouwd pakt de band van Jacob de Greeuw de draad op waar ze ‘m in 2009 lieten vallen. De wederopstanding van JHN gaat vergezeld van een klassiek nieuw album én een gereviseerde band die popelt om d’r op te klappen.”, zo opent het persbericht bij de release van het nieuwe album van JOHAN.

JOHAN klinkt eigenlijk precies zoals we van de band gewend zijn. Melodieuze verrassingen en prima begeleiding met als basis de gitaarsound. Vanaf opener About time is het raak. Pull up is een melancholische afscheidsplaat. Wat een prachtige liedjes staan er op deze plaat, What a scene is een slepende ballad. De sound is rauw en klinkt open. Geen geluidsmuur waar je doorheen moet luisteren, maar heldere structuren die ruimte uitademen.

Dream (on my mind) gaat heerlijk los na de wat zwaardere nummers. Wat een verdriet zit achter deze plaat verborgen en hoe mooi komt dat niet in de muziek terecht. Het schuurt, jankt, dreint en jakkert voort. Wat een schitterende en subtiele song is No problem next week. Zo valt er iedere track veel te genieten.

Pull up is een album vol puntige gitaarpop. Niet vernieuwend, maar wel kwalitatief van zeer hoog niveau.

Eindoordeel: 9,0