RECENSIE: Passenger – Runaway

Sfeervol begint Passenger zijn nieuwe album met Hell or high water. Geen omwegen, maar openen met een typische song voor een singersongwriter. Met dit tiende album is passenger niet ineens van richting verandert, maar laat horen ervaren te zijn.

Met country invloeden komt zijn stem erg mooi uit. De steelgitaar begeleid stijlvol de akoestische gitaar en op Why can’t I change zijn de achtergrondkoortjes harmonieus in lijn met de melodie. Het radiovriendelijke herkennen we van eerdere albums van Passenger. Passenger klinkt op dit album ook als een echte Amerikaan. Country invloeden zijn in veel nummers te horen. Dat is voor een Engelsman een verrassende sound. Ook een titel als Eagle Bear Buffalo is Amerikaans zeker met de verwijzing naar Yellowstonepark in de tekst.

Ghost town is het middelpunt van het album. Doordat dit nummer ook het meeste weg heeft van de zanger met zijn gitaar die bij het kampvuur een lied zingt en daarmee in begeleiding afwijk van de andere nummers geeft dat een extra kracht. Met To be free (een pianoballad) en Survivors (countryrock) eindigt Passenger het album in stijl.

Passenger trakteert zijn luisteraars op een sfeervol album met goed in het gehoor liggende nummers.

Eindoordeel: 8,0