RECENSIE: Snowapple – Wexico

Eigenzinnig, dat is Snowapple zeker. Het album Wexico neemt je vanaf de eerste klanten mee naar de zonnige kant van de folk. De samenwerking tussen zangeres Laurien Schreuder en vier Mexicaanse muzikanten levert opmerkelijke muziek op.

Evil wizzard klinkt als een met zonnestralen opgevoerde folk band. De gekte van de tovenaar klinkt erin door. Baby blue is op een meer traditionele Midden Amerikaanse leest geschoeid. Pescador zou als filmmuziek kunnen dienen bij een spaghetti western van Bud spencer en Terence Hill. Lobos stelt de samenzang centraal. Een meer gedragen, somber en ingetogen nummer. Toch wekt het nummer een glimlach op door de verrassende opera-achtige uithalen in de achtergrond.

Het intro en de begeleiding van Better when we’re older doet denken aan Paul Simon’ Songs from the Capeman. Een lekker ritmisch gedreven gitaar zorgt voor beweging. Afwisselende instrumentatie kleuren de verschillende nummers mooi in. Pale blue you onderscheidt zich door de fluit in het intro en de etnische drumklanken. Ook hier passen de gelaagde harmonieën in de zang bij elkaar.

Snowapple maakt een album vol uiteenlopende etnische folk als soundtrack voor een mooie zomer.

Eindoordeel: 8,5