RECENSIE: Vera Jonas Experiment – Tiger, now!

Het bekroonde Tiger, now! is opnieuw in de Benelux verschenen. De Hongaarse zangeres is in eigen land uitgebreid geëerd. Ze deed onder andere mee met het door Sziget festival georganiseerde talentenjacht en ze won de ‘Indie / Alternative album of the year Award’ in Hongarije.

Bij het luisteren van het album is de start goed. Titelnummer Tiger, now! heeft een lekkere op gitaar gebaseerde drive, wisselt af in dynamiek en het arrangement past goed in elkaar. De songs die daarop volgen lossen de verwachting niet in. Ze klinken erg Ordinary. Find your keys, Say goodbye en Over & over again, hebben een mooie sound, maar weten als liedjes niet te boeien. Pas bij Walk away is de scherpte terug.

De cover van The Beatles’ Michelle is smaakvol gedaan. Jammer dat ook deze cover erg veilig binnen de lijntjes kleurt. Zeker met ‘experiment’ in de bandnaam, is de verwachting hoger. De keuze om verschillende muziekstijlen met elkaar te mengen is op eerste gehoor spannend. Maar door die stijlen tot een vlak mengsel te mengen, ontbreekt de wrijving die de glans aan het album had kunnen geven.

Twee prijsnummers op een heel album is te weinig om de belofte in te lossen. Vera Jones mag meer experimenteren.

Eindoordeel: 6,5