RECENSIE: Ziggy Marley – Rebellion rises

Ziggy Marley bracht onlangs nog een geïnspireerd live album uit waar hij het werk van zijn vader eerde. Zijn nieuwe album, Rebellion rises, vult hij met eigen materiaal. Een heerlijk relaxte reggaeplaat is het gevolg.

De bas bepaalt de groove vanaf het beginnummer See dem fake leaders. Zomerse geluiden en heerlijk traag in de timing. Ziggy toont zich als zoon van Bob. Hij bewijst dat de reggae hem met de paplepel is ingegoten. Een lekkere scherpere gitaarsolo in The storm is coming. De teksten hebben voor de goede luisteraar een protesterend politieke inhoud, maar door de vorm maken ze de plaat niet topzwaar. De melodieën nodigen uit tot meezingen.

Door de productie en electronische instrumentenkeuze klinkt Rebellion rises als een moderne reggae-plaat. Ook de rappers die hier en daar een korte flow toevoegen passen prima in het gehele geluid. De twijfel om voor reggae te kiezen lijkt weg. Vol overtuiging klinkt Ziggy in de 10 tracks. Circle of peace is de single die al vooruitgesneld is. Afsluiter is Rebellion rises, een track die lijkt te zijn vergeten op een best of van vader Marley. Echte verrassingen of nieuwe wendingen die het genre oprekken staan niet op dit album.

Ziggy Marley is eindelijk de nieuwe koning van de raggae en trakteert op een prima album vol zomerse reggae.

Eindoordeel: 8,0