Dhani Harrison – IN///PARALLEL

Zo vader, zo zoon. Een album waar de kwaliteit vanaf spat.

Met Indiase invloeden en een referentie aan The Beatles’ Within you without you start Dhani Harrison zijn eerste solo-album. Never know laat heel duidelijk horen dat hij de zoon is van George Harrison, maar als zelfstandig artiest veel goeds biedt.

IN///PARALLEL is een uitstekend opgebouwd album. Dromerige momenten, elektronische opzwepende beats, subtiele en schreeuwende gitaren, alle ingrediënten zijn gedoseerd en op het juiste moment ingezet. Summertime Police is een half ingehouden track, waar de spanning vanaf spat.

Harrison levert een coherente plaat af, die als geheel een mooie opbouw kent. Het hoogtepunt ligt dat ook in de slottrack. Het beat-gedreven All about waiting bouwt op naar een climax en na de herhaalde tekst ‘not like it used to be’ lijkt het slotakkoord gegeven. Dan start echter Admiral of upside down. De start op een akoestische gitaar lijkt op een rustige ballad, maar dit nummer bouwt op in verschillende lagen. Als een langgerekt crescendo wordt de muziek steeds luider… tot de onverwachte slotnoot.

Zo vader zo zoon. Meer dan uitstekende liedjes, prima muzikant, heerlijke plaat. Ik draai deze plaat nu eerst nog eens een keer…

Eindoordeel: 9,0