Di-rect “Rock’n’Soul in optima forma”

Di-rect – Rolling with the punches

Di-rect heeft de lat de afgelopen jaren voor zichzelf steeds hoger gelegd. Het nieuwe album Rolling with the punches is een voortzetting van de sound die de heren met de EP Fired up al lieten horen.

De plaat begint lekker met Hurricane en Crazy Madonna. De zwoele, sexy Rock ‘n ‘ Soul die het stemgeluid van Marcel Veenendaal ten volste tot zijn recht laat komen is opzwepend. Wouldn’t understand it is ook al zo’n heerlijk nummer. Jammer is de start van Rockstar. Dat klinkt een beetje te veel bedacht en kunstmatig. Maar na het eerste refrein weet dat nummer eigenlijk ook te beklijven. De rol van Spike is wat anders aan het worden; subtieler en geslaagder.

Di-rect maakt hoorbaar een groei door. Dit is de vierde plaat na de wisseling van zanger en de groep klinkt meer dan ooit als een hecht muzikaal gezelschap. Fired up (waarom staat dat topnummer niet op deze plaat?) beloofde veel en die belofte wordt grotendeels ingelost. Dat is knap, want de verwachtingen zijn steeds hoger.

Kortom Rolling with the punches is een prima album, waarbij Di-rect zijn sterke positie in het Nederlandse rocklandschap bevestigd en verstevigd.

Eindoordeel: 8,5

Releasedatum: Het album is nu te koop op CD. Gebruik daarvoor de link hieronder.