Foo Fighters tonen progressie op deze lekkere rockplaat

Foo Fighters staan bekend om de knallende stevige rocksongs, waarmee ze moeiteloos stadions platspelen. Dat zal met dit album ook weer gaan gebeuren, maar het universum van de Foo Fighters is rijker geworden.

De aftrap met het kleine akoestische T-shirt misleid. Net als je de volumeknop harder zet knal Run uit de speakers. De Foo Fighters klinken op deze plaat meer open en ritmisch onvoorspelbaarder. Meer afwisseling in muzikale zin dan op voorgaande albums. The sky is a neighborhood is een sterke rocksong en heeft een complexere songstructuur dan we van de Foo Fighters gewend zijn.

De meest opvallende gastrollen zijn voor Alison Mosshart (The Kills, The Dead Weather) in La dee da en Paul Mccartney speelt drums op Sunday rain. Beide blijven bescheiden op de achtergrond, waarbij Mosshart door haar stemgeluid meer opvalt. In Dirty water en Happy ever after klinkt de band subtiel en ingehouden.

In afsluiter Concrete and gold klinken Foo Fighters onbestemd en blijft het tempo ingehouden. De vervormde gitaarklanken en harmonische koortjes zorgen voor bombast. De afsluiting is die van een symfonische rockband. Met een knipoog naar het slot van The Beatles’ Sgt.Pepper’s eindigt de plaat met een lang aangehouden gitaarakkoord en als die uitgeklonken is nog een korte onverstaanbare zin.

Eindelijk maken de Foo Fighters progressie en kiezen Dave Groll en zijn mannen niet meer voor de uitgesleten paden. Het resultaat is een lekkere rockplaat waarbij het volume hoger hoort.

Eindoordeel: 8

Releasedatum: vandaag! Bestel de cd via de link hieronder!

Wil je meer informatie over de cd lezen, klik dan hier.