REVIEW: Gizmodrome is een cd met veel plezier

Gizmodrome – Gizmodrome

“Ook beroemdheden kunnen samen plezier maken in een bandje”

Gizmodrome bestaat uit Stewart Copeland (The Police), Mark King (Level 42), Adrian Belew (King Crimson) en Vittorio Cosma. De twee laatst genoemnde hebben een indrukwekkende lijst van artiesten waarmee ze gewerkt hebben zoals Frank Zappa, David Bowie, Talking Heads enz.). Gizmodrome is een gelegenheidsformatie, een ware supergroep.

De bass van Mark King en de drums van Stewart Copeland drukken een nadrukkelijk stempel op de muziek. Dat maakt dat de plaat grooved, rockt en stuitert. De gitaarsolo’s van Adrian Belew geven het geheel een rockgeluid. Vittorio Cosma zorgt voor de afronding.

Alleen een echte zanger ontbreekt. De humoristische teksten worden door de heren gezongen en dat gaat niet strak. Bij Stewart Copeland lijkt het alsof een komiek de plaats van de zanger heeft ingenomen. De momenten dat Mark King de microfoon opeist zijn een verademing.

In de songs wordt de buitengewone muzikale kunde van de bandleden getoond. Zoals in Man in the mountain wordt gespeeld met ritmes is virtuoos op een speelse manier. Met nummer is ook gelijk het prijsnummer van dit album genoemd.

Als Mark King zingt is dit een supergroep, nu blijft het bij supermelig en superleuk.

Eindoordeel: 6,5

Releasedatum: vandaag!