REVIEW: Joe Bonamasse & Beth Hart – Black coffee

Black coffee heet het album dat Joe Bonamassa en Beth hart samen hebben opgenomen. In vier edities is deze op de markt verschenen de reguliere cd en lp, maar ook een gekleurde lp en een cd-box. Bij de cd box staat er een extra track op de cd en zitten er zwarte onderzetters bij in de vorm van een mini-lp.

Met Joe Bonamassa en Beth Hart op één album weet je vooraf dat de lat hoog ligt. De heerlijke rauwe bluesstem van beth hart past goed bij het virtuoze spel van Joe Bonamasse. Een solo zoals hij in Soul on fire speelt is ongeëvenaard. De klasse druipt dan ook van dit album af. Het lijkt met veel gemak ingespeeld. De drums met een heerlijke groove in slotnummer Addicted. De arrangementen zijn met zorg gemaakt. Smaakvol zijn ook de niet overdadige blazers die in de juiste dosering voorbij komen.

Uitschieters op dit album zijn Black coffee en Joy. Op deze twee tracks laten beide het achterste van hun tong zien en krijgen we het beste voorgeschoteld dat ze kunnen. Lekker scherp gitaarspel, met vet aangezette rifjes van Bonamassa en scheurende vocalen van Hart. De bonustrack op de boxset-cd voegt eigenlijk niets toe aan het album.

Heerlijke bluesplaat van twee giganten.

Eindoordeel: 8,5