REVIEW: Nick & Simon zingen Aangename muziek

Nick en Simon Aangenaam review timpaan muziek

Nick & Simon – Aangenaam

Het Volendamse duo laat horen dat zij in een nieuwe fase in hun leven zitten. De gelukkige relaties en pasgeboren kinderen worden op dit nieuwe album vrolijk bezongen. De samenzang van Keizer en Schilder ontwikkelt zich ook. In Welkom als vanouds harmonieus in de refreinen, maar de coupletten achtervolgen zij elkaar met de teksten.

De plaats is onmiskenbaar de populaire Nederlandstalige popmuziek die Nick & Simon al jaren maken. Een modulatie richting het refreinen en het meezingen kan beginnen. De tienermeisjes kunnen weer dansen, zingen en zwijmelen bij Aangenaam.

Tock maken Nick & Simon het zichzelf niet te gemakkelijk. Op Zing! Werken zij samen met Jayh en komt een echte rap voorbij. Dat wordt dansen in de theaters waar de heren komende maanden te vinden zijn. Ook in arrangementen wordt naar afwisseling gezocht. In De dromer in mij is de piano de aanjager in het liedje (in de akoestische versie op de special edition zelfs nog meer dan in het origineel). De wat complexere ritmes worden ook niet geschuwd zo laat Leg me uit wat liefde is horen. Op Minder van meer zijn Simon & Garfunkel niet ver weg.

Aangenaam van Nick & Simon is een aangename verrassing vol compacte Nederlandstalige popliedjes.

Eindoordeel: 8,0

Releasedatum: Het album is nu te koop, klik hieronder op de link!