REVIEW: The Waterboys brengen teveel van het goede

The Waterboys - Out Of All This Blue Timpaanmuziek

Een nieuw album van The Waterboys, Out Of All This Blue. Het is een dubbele geworden. Laat dat nu net het probleem van deze plaat zijn.

Er staan leuke nummers op, zoals de regelrechte meezingers New York I love you en I stil love you. Ook het lekker losse en groovende The Hammerhead bar stijgt boven de middelmaat uit. Heel even past de gitaarsound en de zang perfect bij elkaar en doet dit aan het sterke album Hammer van Claw Boys Claw denken. De monumentale balled Love walks in is ook een goede song. Potentieel is er dus veel te genieten.

Less is more, een dubbelalbum is teveel van het goede.

Daartegenover staan toch veel routineuze voortkabbelende tracks op deze dubbelaar. Als er keuzes gemaakt waren en minder sterke nummers afgevoerd waren had dit een veel beter album geweest. Voorbeelden van de minder sterke broeders op de plaat zijn YamaBen (wel een erg eenvoudig niemendalletje), Mister Charisma (heeft potentie, maar is wat snel in elkaar geknutseld), Girl in a kayak (richtingloze vioolsolo met een drumbeat eronder) en Hiphopinstrumental 4 (een demo-achtig studio experimentje).

In de jaren 80 hadden The Waterboys een groot succes met de hit The Whole Of The Moon. Enkele liedjes halen het niveau wel. Dit is een leuke plaat voor de fans van The Waterboys, maar voor de neutrale muziekliefhebber is een dubbelalbum toch iets te veel van het goede.

Eindoordeel: 5,5

Releasedatum: 8 september 2017