Robin Kester – Honeycomb shades

De Groningse Robin Kester brengt na EP Peel the skin (2018) en minialbum This is not a democracy (2020) nu haar volwaardige debuutalbum uit. Door de coronapandemie heeft Robin Kester niet gelijk veel live kunnen spelen na de debuut EP en het minialbum.

Robin Kester maakt verontrustende liedjes, waar de spanning vanaf druipt. Opener Fries and ice cream kruipt onder je huid. De melodieën in de gitaar en synthesizers zorgen voor een verontrustende sfeer. De combinatie van Robin Kester (zang, gitaar, synths) en Marien Dorleijn (keys, gitaar) werkt uitstekend. De tracks zijn afwisselend weemoedig, mysterieus, verontrustend, donker, hoopgevend, dansbaar, kwetsbaar en zweverig dromerig.

Cat 13 is al eerder als single uitgebracht en is de meest dansbare track op het album. De gelaagdheid is in alle tracks aanwezig. Skinny kids klinkt intiem met een over de melodie waaierende gitaar. Blinds heeft een flinke drive door de stuwende gitaar. Opvallend is Zwanzig, Zwanzig waar horrorgeluiden uit de ‘nightmare machine’ van Marien Dorleijn een grote rol spelen.

Een uitstekend debuutalbum. Ga deze luisteren!