Roos Meijer – Why don’t we give it a try?

Dit album start met over elkaar buitelende maatschappelijke thema’s. Op haar debuutalbum Why don’t we give it a try? laat Roos Meijer horen waar ze voor staat.

Na de kakofonie van het intro vormt titeltrack Why don’t we give it a try? direct een rustpunt alsof Roos Meijer houvast in onzekere tijden wil geven. Het album is geïnspireerd op gesprekken met acht changemakers, mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor vraagstukken zoals klimaat, antiracisme, mensenrechten, dakloosheid en feminisme. Het levert geen ‘boos’ album op, maar een album met prachtige rustgevende nummers.

De stem van Roos Meijer klinkt als rode draad door dit album heen. Bij de verschillende verhalen is de instrumentatie aangepast aan het verhaal. Zo staat de inhoud voorop. Harmonisch en melodisch kiest Roos Meijer niet voor de gebaande paden, zonder dat het de beluisterbaarheid in de weg zit. Als luisteraar blijf je betrokken bij de liedjes. Roos Meijer prikkelt de oren en trekt de luisteraar mee haar verhaal in. Worthy, Bigger than me, Change will come en Stories of change geven de verschillende gemoedstoestanden goed weer.

Van repetitieve zinnen tot gevoelig zwevende melodieën alles lijkt even geslaagd. Dit debuutalbum klinkt alsof het van een gelouterde zangeres komt en is tegelijkertijd beeldschoon en fris. Een mooi album voor de donkere dagen. Vol teksten die verandering en hoop ademen.