Sam & Julia – So far, so good

Sam & Julie maken hun debuut met So far, so good, een EP met daarop zes tracks. Sam van Ommen en Julia Schellekens hebben de afgelopen vier jaar veel nummers geschreven. So far, so good, geeft de reis die ze samen gemaakt hebben weer.

Zelf omschrijven Sam & Julia hun muziek als “frisse en hedendaagse Americana”. De verhaallijnen zijn herkenbaar en gaan over het onbegrip tussen man en vrouw, scheidende ouders, een goochelend broertje en vele gebroken harten. De uitgangspunten geven genoeg voer voor spannende composities en onderlinge spanning. Deze EP is echter heel erg braaf en lief. Zowel in compositie als uitvoering blijven Sam & julia binnen de lijntjes kleuren en ook het onderlinge conflict wordt niet opgezocht.

De streams zijn er echter niet minder om. Mayhem is de leukste track op deze plaat. Two track station weet de emotie het beste te verklanken. Daar voel je eindelijk het schurende, de wanhoop en de eenzaamheid die in de tekst verwoord wordt binnenkomen. De afsluitende track , A widow’s lullaby, is het eerste nummer dat Sam & Julia schreven. Dit slaapliedje is een mooie afsluiter, waarop de hand van Tim Knol het beste te horen is.

Met zes tracks nog geen volwaardig album. Sam & Julia zullen daar meer songs voor moeten schrijven en verder rijpen als songwriters.

Eindoordeel: 6,5