Sloper – Pulverise

Sloper is een project van Mario Goosens (Triggeringer) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) als grote blikvangers. De twee drummers werken samen met Fabio Canini (Gitaar en Keyboards) en Pete Shoulder (zang, gitaar, bas en keyboards). Dit opmerkelijke kwartet bracht eerder al een titelloze EP uit. Van deze EP staat alleen Mind melter op dit debuut album.

Pulverise als titel van een album en Sloper als naam van de band voorspelt al dat de heren nergens een spaan van heel laten. De dubbele drum en de lekkere vette gitaarriffs zijn pakkend. Er wordt stevig gerockt en het plezier spat van de groeven van de plaat af. Het ultrazachte tussenstukje in het vuige I’m gonna getcha en het gelach aan het einde zeggen voldoende. Er wordt geen gas terug genomen. De muziek van Sloper neigt meer naar de vuige tracks van Triggerfinger dan naar de meer traditionele rock van de Golden Earring.

Black widow springt eruit wat complexiteit betreft. Deze track kan in live settingen uitgroeien tot een muzikaal spannend hoogtepunt van de setlist. Dat doet overigens geen afbreuk aan de meer recht toe recht aan tracks zoals Hang ‘em high of Struck by lightning. Op geen enkel moment krijg je het gevoel naar een gelegenheidsformatie te luisteren. Sloper klinkt als een goed geoliede rockband. De zang van Pete Shoulder staat als een huis. Hij heeft een stem die uitstekend past bij deze muziek.

Mind melter is al bekend van de eerder uitgebrachte EP, deze track laat echter goed horen dat er vette grooves en meezingbare (meeschreeuwbare) melodieën uit Sloper komen. The thin line is uitgebracht met een video op YouTube en is dus als single van het album te beschouwen. Het aanstekelijke springerige nummer is het meest popnummer van het album.

Dit moet in de concertzalen met een volle bezetting gespeeld worden. Met een sloopkogel ramt Sloper door de beperkende coronamaatregels voor de cultursector heen. Rocken in een zweterige hete concertzaal! Dat moet iedereen die deze plaat hoort. Onweerstaanbaar! Onvermijdelijk!