The Analogues – Abbey Road relived

The Analogues staan bekend om hun nauwgezette uitvoeringen van albums van The Beatles. Na Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Magical Mystery Tour en The Beatles (White Album) is het nu de beurt aan Abbey Road.

Vanaf de start met Come together is het weer verbluffend hoe The Analogues het voor elkaar krijgen. De klassieke benadering en vele uren repetitie betalen zich uit in een uitvoering die subliem is. Iedere noot valt op zijn plaats. Something krijgt een gloedvolle uitvoering, inclusief een uitstekende gitaarsolo. De nummers van John, Paul, George en Ringo zijn overbekend. Zelfs de albumtracks zijn klassiekers. Het is knap dat The Analogues deze nummers weer fris laten klinken.

In I want you (she’s so heavy) kan een muzikant zichzelf verliezen. The Analogues houden ook dit soort krachttoeren keurig op de rit. De lichtheid van Here come’s the sun is sprankelend. De vocalen in Because zijn volledig onder controle. Alle nuances en tegen-melodieën kloppen. Golden slumbers / Carry that weight / The end is de finale van het album en ook dit laten The Analogues indrukwekkend klinken. De urgentie en magie van Abbey Road leeft na al die jaren nog steeds. Het applaus na het kleine Her Majesty is groot en enthousiast en dat is helemaal terecht.

The Analogues brengen het klassieke album Abbey Road op een overtuigende manier live, zoals The Beatles het (helaas) nooit gedaan hebben.

Eindoordeel: 10