The Blue Poets – All it takes

Onder leiding van gitarist Marcus Nepomuc Deml, klinkt het nieuwe album van de Hamburgse formatie, The Blue Poets, bevlogen en rauw. All it takes heet het album vol met rock en blues.

Urgent en boos klinkt openingsnummer Angry man. Could have lived gaat in dezelfde vaart keihard door. Het visitekaartje van de band is duidelijk, de gitaar heeft de hoofdrol. Jagende riffjes, scherpe solo’s, doordringende melodieën en geluidsmuren zet de gitarist medogenloos neer. Zanger Gordon Grey voegt daar een ongepolijste zangstem aan toe. De verschillende ingrediënten worden gedurende het album in verschillende vormen gebruikt.

Vanaf All it takes wordt duidelijk dat de band ook subtieler kan spelen. Een erg lange gitaarsolo steelt de show op het gevoelige Crawling. Bad news en Mind your own business zijn pure bluesrock. The Blue Poets laten horen dat zij goede nummers binnen dit genre kunnen componeren en spelen.

Crawling weerspiegelt het gebrek aan kansen waar sommige bevolkingsgroepen tegenaanlopen. De Duitsers schuwen de maatschappelijke thema’s niet. Ook de zoektocht naar liefde in het digitale tijdperk komt aan bod in humoristische nummer Cyber love. Daarmee is het album niet alleen op muzikaal gebied rijk geschakeerd, maar daarnaast in tekstueel opzicht ook relevant.

Een lekker avondje met goede rock en blues? The Blue Poets is All it takes.

Eindoordeel: 8,5