The Kik hertaalt Eurovisie

Het is niet de eerste keer dat The Kik met een album komt waarop grote hits in het Nederlands vertaald worden. Op The Kik Hertaalt! deed de band dit al eerder. Het thema van deze vertaalplaat is het Eurovisie songfestival. Deze weken natuurlijk zeer actueel.

Melancholie, nostalgie en de broodnodige luchtige humor maken van dit album een leuk tussendoortje. De opening is een instrumentale bewerking van de Eurovisie-tune. Luchtiger en energieker dan de originele openingsmelodie zet The Kik de toon voor het album. Dat met Poupée de cire, poupée de son halverwege het album nogmaals gekozen wordt voor een instrumentaal nummer is jammer.

De ode aan de stad Rotterdam is een mooi voorbeeld van hoe The Kik een liedje naar hun hand weten te zetten. Samen met Een avond met jou en ’t Is toch vreemd zijn dit nummers die zomaar van The Kik zelf hadden kunnen zijn.

Het bijna verplichte Waterloo krijgt een gedreven uitvoering met de tekst die het slagveld van de liefde beschrijft. Enige zelfcensuur komt er aan te pas bij de hertaling van Bucks Fizz’ Making up your mind. In Binnenkort wordt er een woord in ieder refrein consequent weggepiept. Een beetje heeft een heerlijke jazzy bewerking gekregen. Van hertalen is hier eigenlijk geen sprake, maar dat mag de pret niet drukken.

De diverse nummers laten ook horen hoe divers The Kik kan zijn zonder het eigen geluid te verloochenen. The Kik geeft een leuk alternatief voor de vele songfestivalliedjes die deze weken langs zullen komen.