The Killers – Imploding the Mirage

The Killers heeft de opvolger van Wonderful, wonderful, Imploding the Mirage genoemd. Het is inmiddels het zesde album van het uit Vegas komende gezelschap.

The Killers klinken gedreven My own soul’s warning opent de plaat met lekkere vette klanken. Dying breed is ook een klassieke The Killers’ track. Een vette sound, aanstekelijk refrein en in een opzwepend tempo uitgevoerd. Caution is net een trein die te snel voorbij raast. Een duet met K.D. Lang, Lightning fields, is afwisselender. De onrust straalt uit he gejaagde Running towards a place. Daartegenover staan ook wel wat mindere nummers zoals Blowback en het wat te vergezochte Fire in bone. Afsluiter Imploding the Mirage, klinkt wel erg voordehand liggend, maar is een lekker in het gehoor liggend nummer.

Met deze plaat nemen The Killers revanche op de minder geïnspireerde voorgangers. Niets nieuws onder de zon, maar wel veelal sterke liedjes (vooral aanstekelijke refreinen) met overtuiging gebracht. Het over-de-top geluid en showmanschap is duidelijk te horen, maar past in het gehele plaatje.

The Killers zijn ouderwets op dreef, maar schrijven geen klassieker.

Eindoordeel: 7,5