Ultraista – Sister

Ultraísta bestaat uit Nigel Godrich (Atoms for Peace, producer van onder andere Radiohead), Joey Waronker (Atoms for Peace) en Laura Bettinson. Het titelloze debuutalbum van de band werd uitgebracht in 2012. Het tweede album is nu uit en heet Sister.

De muziek drijft op beats en minimalistische herhalingspatronen. Dat twee leden mee hebben gespeeld met Thom Yorke’s soloproject Atoms for Peace is goed te horen. De ritmische drive zit er goed in. Met Tin King start Altraista sterk en veelbelovend. De zang van Laura Bettinson maakt dat de muziek een dromerig tintje krijgt. De sterke melodische zang en complexe ritmische patronen in de begeleiding werken erg goed in Harmony. De strijkers waarmee Anybody opent doen even denken aan Radiohead’s Burn the witch.

De sound is mooi en rond. De composities drijven echter erg veel op de beats en geluiden. Ordinary boy blijft wel leuk, maar langzaam sukkelt de plaat in slaap en zijn de nummers te inwisselbaar. Water in my veins, Bumblebees en The Moon and Mercury zijn te matig voor dit trio.

Leuk tussendoortje voor liefhebbers van Radiohead en Atoms for Peace.

Eindoordeel: 7,0