Waylon – Human

Al sinds zijn deelname aan het songfestival heeft Waylon de juiste koers te pakken. Zijn nieuwe album Human heeft dezelfde mengvorm van country en rock als The world can wait.

Met I should be loving you trapt Waylon lekker stevig af. Deze soort songs past Waylon erg goed. Hij rockt en schuurt et stevige zang ondersteund door scherpe gitaarriffjes. Everything about you is een wat veiligere stadionrcoker. Het is jammer dat Waylon dan nog veiliger verder gaat. Blessed for sure is een knappe en goed klinkende song, maar erg voorspelbaar. Waylon weet op het juiste moment weer spanning in het album te brengen. My heart don’t break no more, laat hem weer van zijn beste kant horen.

De begeleiding van Waylon klinkt divers, maar ook coherent. De juiste afwisseling in de arrangementen zorgt voor afwisseling tussen de tracks. Lie with me klinkt urgent. Met Just a dream laat Waylon een ballad horen waarbij je op het puntje van je stoel blijft zitten. De emotie is voelbaar in de zang van Waylon en dat tilt de track naar een hoog niveau. Met Freedom to you levert Wylon een rechttoe rechtaan rocksong af. Human besluit dit album op gevoelige wijze. Waylon is gek op de outlaws van de country. De vraag of hij zelf een cowboy of een boefje is, is nog niet beantwoord.

Human is een prima album van Waylon. Een goede whiskey en deze plaat op.

Eindoordeel: 8,0