Wulf – This is Wulf

De nummers van Wulf zijn al geruime tijd te beluisteren. Nu zijn ze eindelijk gebundeld op zijn debuutalbum This is Wulf.

Met Mind made up en All things under the sun scoorde Wulf al lekkere radio hits. Aanstekelijke melodieën met zomerse arrangementen en goed klinkende arrangementen. Geen stoel draaide voor hem toen hij in 2012 meedeed aan The Voice of Holland. Onterecht zoals nu is gebleken, want zowel op het podium als op cd weet Wulf zijn mannetje te staan. Een jaar geleden stond hij in het voorprogramma van Sting op Royal Park Live. Het geluid dat hij daar liet horen is nu vertaald naar plaat.

Met Anyone out there?, Watch me go, How can i let you go en Soaking for silence brengt Wulf meer uptempo liedjes met een aanstekelijk meezing refrein. In Tearless laat Wulf horen hoe zijn stijl klinkt in een tranentrekkende ballad. De twee duetten komen laat op de plaat, maar zijn het wachten waard. More than this (met Jules) is een rustige popsong. Scared of love (met Miss Montreal) geeft net wat extra energie wat prettig weg luistert.

Lekkere frisse zomerse plaat van Wulf met aanstekelijke meezingrefreinen. Deze gaan we veel op de radio terug horen.

Eindoordeel: 8,0