Blues

Published on december 8th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Eriksson Delcroix kondigt nieuw album aan

Enkele maanden geleden, in juni 2018, kwam Eriksson Delcroix met band samen om muziek te maken. Het doel was om onbezonnen, vrije muziek te maken en de focus op het spelplezier te houden. Bjorn legde enkele spelregels op: snelle ritmes, geen mineurakkoorden en zeker geen serieuze onderwerpen. Een week lang werd er geïmproviseerd en alles werd meteen live opgenomen. Het resultaat is het nieuwe album Riverside Hotel dat op 1 februari verschijnt via Munich Records.

Na de opnames vertrok Bjorn samen met drummer en engineer Alain Rylant voor drie weken naar het zuiden van de Verenigde Staten waar ze de Appalachen, Tennessee, Mississippi, Louisiana en Texas bezochten. Ze reisden via de ‘Blues Trail’ langs talloze historische plaatsen zoals het graf van Robert Johnson, het Riverside Hotel, de geboortedorpen van Skip James en BB King, de plantages waar Son House en Charlie Patton elkaar ontmoetten, tot diep in de moerassen van Louisiana, waar de Frans/Engelse cajunmuziek (muziek die vader Karl en Bjorn jaren geleden speelden) ontstond en concludeerden hun reis in één van de belangrijkste country-muzieksteden van Amerika: Austin, Texas.

‘s Avonds op de veranda werden dagelijkse observaties en mijmeringen genoteerd die als songteksten door konden gaan voor de reeds opgenomen muziek. Eenmaal terug in België ging de band aan de slag om het album af te maken en de puntjes op de i te zetten. Het resultaat is ongecompliceerd, licht, opgewekt en humoristisch werk van Eriksson Delcroix. Een stap voorwaarts uit hun oude donkere comfortzone.


There is no ads to display, Please add some


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑