Blues

Published on september 4th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Nieuw bluesfestival in Zoetermeer

Bluesliefhebbers dienen zaterdag 8 september aanstaande vrij te houden in hun agenda, want die dag vindt bij JJ Music House in Zoetermeer de eerste editie plaats van JJ’s Blues & Roots Festival. Het muziekcentrum aan de Van der Hagenstraat 34a zal dan van 14:00 tot 01:00 uur het decor zijn van een indrukwekkende line-up, met artiesten van naam.

Kat Riggins (+Erwin Java Band), My Brainbox ft. Jan Akkerman, de Sari Schorr Band, Sweet Bourbon, The Juke Joints en Sugar Queen vormen de hoofdacts, waarna de Fossen & Struijk Band tot in de vroege uurtjes de afterparty verzorgt.

,,We hebben een verrassend programma, met te gekke artiesten,” zegt organisator Aad van Jole, samen met zoon Barry eigenaar van het in 2007 opgerichte JJ Music House. ,,Dit festival is bij uitstek gericht op liefhebbers van old school blues.” Barry van Jole: ,,Al lange tijd wilden we een dergelijk evenement neerzetten. Geweldig dat we dit nu, ook met dank aan onze sponsors, kunnen doen.”

Lokaal talent

De organisatie gebruikt JJ’s Blues & Roots Festival ook om lokale amateurbands en leerling-muzikanten van de Zoetermeerse muziekschool Guitarmate in de spotlights te zetten. JJ Music House stelt hiervoor een apart podium beschikbaar op 8 september. Professionele technici zullen bij die optredens zorgdragen voor geluid en licht van topkwaliteit.

,,Naast het opdoen van podiumervaring en spelen voor een breed publiek is het voor de leerlingen een bijkomende leerervaring om van dichtbij een festival mee te maken en alles wat hierbij komt kijken,” aldus Aad van Jole. , “ook ontmoeten zij de professionele bluesmuzikanten en is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen.”

Rondom het festival kunnen de bezoekers ook langs kraampjes struinen, waar zij bijvoorbeeld T-shirts van de aanwezige bands kunnen kopen. Ook is op het terrein eten en drinken verkrijgbaar.

Tickets

Kaarten voor JJ’s Blues & Roots Festival kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Tickets zijn te bestellen via de website www.jjmusichouse.nl.


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑