Ella van der Woude brengt nieuwe single ‘Sol Mineur’ uit

Na release van vorige single ‘Bye Bye Little House’ en de aankondiging van haar aankomende album ‘Solo Piano’, brengt Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist Ella van der Woude nu de nieuwe single ‘Sol Mineur’ uit. Het nummer is de laatste teaser voor het album, welke uit komt op 14 februari, en komt samen met een prachtige filmische video die is opgenomen in de besneeuwde bergen van Zwitserland. ‘Sol Mineur’ is nu overal te beluisteren. Album ‘Solo Piano’ is te pre-orderen in de Snowstar Records webshop.

‘Solo Piano’ van Ella van der Woude is tot stand gekomen en opgenomen in een klein appartement op de Tuinstraat in Amsterdam. Een kamer van 15 vierkante meter, mét piano, waar ze het grootste deel van haar creatieve leven heeft gewoond. Toen ze gedwongen werd te verhuizen moest deze kleine kamer, samen met de bijhorende geluiden en sferen van vogels, tv’s, regen en verkeer, eerst worden opgeslagen. Ella van der Woude nam alles (meestal ’s nachts) in slechts één week op en maakte zo niet alleen haar eerste instrumentale pianoalbum, maar tevens een tastbare versie van de herinnering aan zowel de woonruimte als de creativiteit die er plaatsvond.

Nieuwe single ‘Sol Mineur’ werd, zoals alle andere nummers op het album, geschreven vanuit een bewuste poging niets meteen te beoordelen wat uit Van der Woude’s vingers kwam, om zo elk idee te verwelkomen en uit te werken. “’Sol Mineur’ wordt geleid door sonoriteiten die het meest natuurlijk aanvoelden voor mijn instrument, en kronkelt als een stroom aan gedachten. Het groeit als een rollende sneeuwbal, en kronkelt als een gedachtenstroom waar geen eind aan lijkt te komen.” Aldus Van der Woude.

Van der Woude, woonachtig in Amsterdam, is een Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist. Ze is een veelzijdige kunstenaar die, na gestopt te zijn met in bands optreden, nu al vijf jaar films scoort. In 2019 componeerde zij de soundtrack van Halina Reijn’s ‘Instinct’ en Ena Sendijarevic’s ‘Take Me Somewhere Nice’; films die beiden internationaal in de prijzen vielen. In 2016 produceerde Van der Woude een dreampop / triphop EP onder de naam ELLA met Stew Jackson (Massive Attack, Phantom Limb) en in 2011 kwam het debuutalbum van indiepopband Houses uit op.