Ella van der Woude tekent bij Snowstar Records en kondigt nieuw album aan

Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist Ella van der Woude tekende vandaag bij Snowstar Records. Het onafhankelijke label uit Utrecht staat bekend om kwalitatieve indie muziek van bands als I am Oak, Kim Janssen, broeder Dieleman en Donna Blue. Om de nieuwe signing te vieren, is vandaag nieuwe single ‘Bye Bye Little House’ uitgebracht, samen met de aankondiging van een aankomend instrumentaal pianoalbum genaamd ‘Solo Piano’. Het album wordt uitgebracht op 14 februari en is nu te pre-orderen in de Snowstar-webshop.

‘Solo Piano’ van Ella van der Woude is tot stand gekomen en opgenomen in een klein appartement op de Tuinstraat in Amsterdam. Een kamer van 15 vierkante meter, mét piano, waar ze het grootste deel van haar creatieve leven heeft gewoond. Toen ze gedwongen werd te verhuizen moest deze kleine kamer, samen met de bijhorende geluiden en sferen van vogels, tv’s, regen en verkeer, eerst worden opgeslagen. Ella van der Woude nam alles (meestal ’s nachts) in slechts één week op en maakte zo niet alleen haar eerste instrumentale piano-album, maar tevens een tastbare versie van de herinnering aan zowel de woonruimte als de creativiteit die er plaatsvond.

Van der Woude, woonachtig in Amsterdam, is een Zwitsers-Nederlandse muzikant, songwriter en componist. Ze is een veelzijdige kunstenaar die, na gestopt te zijn met in bands optreden, nu al vijf jaar films scoort. In 2019 componeerde zij de soundtrack van Halina Reijn’s ‘Instinct’ en Ena Sendijarevic’s ‘Take Me Somewhere Nice’; films die beiden internationaal in de prijzen vielen. In 2016 produceerde Van der Woude een dreampop / triphop EP onder de naam ELLA met Stew Jackson (Massive Attack, Phantom Limb) en in 2011 kwam het debuutalbum van indiepopband Houses uit op [PIAS].

“Cedric Muyres van Snowstar Records is iemand die ik altijd heb bewonderd voor zijn grote passie en genereuze toewijding in zijn werk, en ik ben dan ook dankbaar, vereerd en blij dat ik welkom ben op die warme plek met een album dat mijn meeste persoonlijke werk tot nu toe is” Zegt van der Woude “De eerste single Bye Bye Little House is een romantisch afscheid van een heel klein huisje in hartje Amsterdam, dat diep in het begin van mijn “volwassen” leven staat. Het huis was mijn veilige schuilplaats voor de chaotische stad en het hectische leven achter de gesloten gordijnen. Het was heel comfortabel om daar een piano te hebben, en dit lied drukt mijn dank uit voor iedereen die me heeft geholpen mijn liefde voor muziek te vormen en me geleerd heeft hoe ik ervoor moet werken.”

De nieuwe single ‘Bye Bye Little House’ is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Een prachtige live versie van ‘Bye Bye Little House’ is te bekijken op YouTube. ‘Solo Piano’ wordt uitgebracht op 14 februari en is te pre-orderen in de Snowstar-webshop.