Festivals

Published on december 12th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

1

Down The Rabbit Hole: eerste bevestigingen en start kaartverkoop

De zesde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 5 t/m 7 juli 2019 in de Groene Heuvels bij Beuningen. Deze avontuurlijke minivakantie aan het kraakheldere meer speelt zich af rond drie muziekpodia en vele verscholen wereldjes waar veel te ontdekken is. Laat je verrassen in het lieflijk glooiende bos, op het riante zandstrand en zelfs in het peilloos diepe water – van de vroege ochtend tot in het holst van de nacht. Net als de voorgaande, uitverkochte editie kun je op het relaxed en ruim opgezette festivalterrein een heel weekend lang met maximaal 35.000 andere bezoekers in alle vrijheid dwalen en verdwalen.

Vandaag is het eerste deel van het programma bekendgemaakt.

Editors

Op hun nieuwe album Violence zetten de live onverslaanbare Engelsen hun dramarijk aanzwellende indierock met gebalde vuisten op standje orkaankracht.

Thom Yorke – Tomorrow’s Modern Boxes

De eigenzinnige frontman van Radiohead volgt grofweg in de voetstappen van zijn band, maar neigt daarbij meer naar trippy sfeerexperimenten met vintage elektronica.

Underworld

Een optreden van deze Britse ravepioniers is altijd speciaal, want de liveshows van Karl Hyde en Rick Smith overdonderen meer dan welke andere dance-act ook.

Foals

De hoogritmische postpunkers annex mathrockers uit Oxford keren terug op Down The Rabbit Hole om je compleet binnenstebuiten te spelen.

Robyn

De Zweedse grande dame van de euforische synth- en electropop staat al meer dan twintig jaar ongenaakbaar aan de top.

Skepta

Rauw en duister zijn z’n raps, dreigend en sinister de muziek. MC Skepta is niet voor niets de koning van de grime. Leggo!

Vampire Weekend

De New Yorkse indieband die graag afroritmes door zijn muziek spatelt, keert na vijf jaar afwezigheid terug met een nieuw album én een show op Down The Rabbit Hole.

The Roots

Aangevoerd door drummer/vinylnerd Questlove en freestyleboss/zanger Black Thought dropt de negenkoppige Legendary Roots Crew al meer dan 25 jaar een funked-up mix van hiphop, soul, jazz en sousafoon-powered Illadelphian grooves.

AURORA

Beeldschone electropop uit de Noorse natuur als tegengif voor onze drastisch ontsporende wereld. Om over na te denken én op te dansen.

Beirut

Ambachtelijk bereide melancholieke liedjes, waarin warmbloedige blazers vaak een hoofdrol spelen.

David August

Producer/componist met een hang naar avontuurlijke liveshows. Virtuoze soundscapes met ambient, clubbeats, gothrock en fieldsamples om met open mond van te genieten.

Kamasi Washington

Deze jazzsaxofonist en zijn onverslaanbare band gooien alle smaken jazz, maar ook blues, soul, gospel en een flinke vuistvol funk in de mix. Legendarisch in levenden lijve.

Khruangbin

Hype-alarm! Thaise funk en rock uit de jaren 60 en 70 gaan een-tweetjes aan met soul, R&B, psychedelica, surf, dub en grooves uit het Midden-Oosten.

Maribou State

In welke staat je ook verkeert, met dit Britse dj- en producersduo ben je altijd waar je wezen wilt: in hogere sferen.

Ólafur Arnalds

De nieuwe plaat van deze IJslandse componist/producer werd geschreven om live uit te voeren, onder meer met twee zelfspelende en -denkende piano’s.

Parquet Courts

Deze punky rammelslackers uit New York zijn graag geziene gasten op Down The Rabbit Hole – helemaal omdat hun kersverse album werd geproduceerd door Danger Mouse.

Sofi Tukker

Deze multiculturele combo van jungle-pop, tropical, EDM en 90’s-house is geknipt voor het exotische oerwoud van de Groene Heuvels.

En meer…

Daarnaast zijn ook bevestigd: Agar Agar, Amber Arcades, Donny Benét, Frank Carter & The Rattlesnakes, HENGE, Jordan Rakei, Low, Nona, Rolling Blackouts Coastal Fever, slowthai en The Comet Is Coming.

Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.

DOWN THE RABBIT HOLE 2019

  • Vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019
  • De Groene Heuvels, Beuningen
  • www.downtherabbithole.nl
  • Kaartverkoop start zaterdag 15 december om 11.00 uur
  • Kijk voor gedetailleerde ticketinformatie op www.downtherabbithole.nl
  • Kaartverkoop Down The Rabbit Hole via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60cpm)

There is no ads to display, Please add some


About the AuthorOne Response to Down The Rabbit Hole: eerste bevestigingen en start kaartverkoop

  1. Pingback: Thom Yorke deelt video met akoestische versie van 'Bloom' - Timpaan Muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑