Festivals

Published on oktober 12th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Ontdek 48 alternatieve bands tijdens Left of the Dial

Over een goede week vindt ons gloednieuwe festival Left of the Dial plaats. Rotown is altijd een plek geweest om nieuwe muziek te ontdekken en dat is precies wat Left of the Dial zal zijn: twee dagen met 48 alternatieve bands waarvan Rotown vindt dat de hele wereld ze zou moeten zien. Achter de schermen zijn ze al maanden bezig om het een perfect festivalweekend te maken. De inzet is om van dit festival een mooie nieuwe Rotterdamse herfsttraditie te maken

De belangrijkste redenen om aanwezig te zijn:

8 podia verdeeld over 6 locaties

Natuurlijk vormt Rotown het festivalhart, maar je kunt ook bands bekijken op het lichtschip V11, in de Schotse Kerk, de prachtige zaal van WORM, de duistere nachtclub Vibes en in de tot nu toe verborgen zalen van de NSR Studentenvereniging. Je festivalticket geeft je bovendien korting bij negen verschillende zaken. Je krijgt dus alle kans om plekken te ontdekken waar je nog nooit bent geweest.

Support Your (Local) National Scene

Van de 48 bands komen er 14 van eigen bodem en twee gloednieuwe Nederlandse platenlabels geven er hun eerste showcase. Ook wordt er een zaal gecureerd door de frontman van The Homesick die de bands laat zien waarmee zij het liefste samen spelen.

De ticketprijs

Rotown vond het belangrijk de drempel laag te houden en dus kosten passe-partouts slechts €35 (beide dagen geldig voor alle locaties, inclusief servicekosten). Voor mensen die van verder weg komen, hebben we ook nog een combiticket voor €75, waarmee je niet alleen een passe-partout krijgt, maar ook nog eens twee overnachtingen in een hostel.

Priority-passen

Bang dat je wegens te grote drukte je favoriete bands zal mislopen? Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht. Voor elke show geven we 4 priority-passen uit waarmee je zo langs de rij loopt.

Sharing is Caring

Rotown vindt alle bands even belangrijk, dus daarom zijn er alleen 2-dagen-tickets verkrijgbaar. Kun je maar één dag? Geen nood, je kunt je passe-partout delen met een vriend. Wil je maar één dag komen en heb je niemand om je ticket mee te delen? Laat het weten en zij zorgen dat je ticket de andere dag wordt gebruikt door een van de jongeren die worden opgevangen door Stichting Maaszicht, zodat sharing écht caring is.

Je kunt zeggen dat je erbij was

Bij het eerste concert van Nirvana in Nighttown waren inmiddels zo’n 10.000 mensen aanwezig en als we iedereen op z’n woord moeten geloven was de eerste editie van Lowlands wel vier keer uitverkocht. Dus ja, je kunt later gewoon doen alsof je bij de geboorte van Left of the Dial was, maar het is natuurlijk nog veel beter er gewoon écht te zijn. Dan kun je later vertellen dat jij al op de legendarische eerste editie was van het wereldberoemde Rotterdamse stadsfestival.

Als het aan Rotown ligt, wordt Left of the Dial legendarisch en binnen een paar jaar wereldberoemd.


There is no ads to display, Please add some

Tags: , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑