Filmmuziek

Published on juli 1st, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

De Nieuwe Wereld

VOLKOREN komt met een limited oplage van de film De Nieuwe Wereld van Jaap van Heusden en de bijhorende soundtrack van Minco Eggersman.

De Nieuwe Wereld is geregisseerd door Jaap van Heusden en ging in 2013 in première op het International Film Festival Rotterdam. De film werd de afgelopen jaren door meer dan 25 internationale film- en televisiefestivals geselecteerd en won verschillende prijzen op festivals in Duitsland, de Verenigde Staten, Iran en Mexico.

De muziek

Wederom heeft Minco Eggersman een film van Jaap van Heusden van een prachtige en indringende soundtrack voorzien. Deze verzameling van negentien composities doet af en toe nog het meest denken aan de sferische en desolate klanken van Skuli Sverisson, de filmische liedjes van the Cinematic Orchestra of het donkere gitaarwerk van Daniel Lanois. Eerder verschenen de soundtracks van de Van Heusden-films Ooit, WIN/WIN, Drone en In Blue, ook bij VOLKOREN.
De soundtrack van De Nieuwe Wereld is apart toegevoegd aan deze eenmalige limited editie in mooi vormgegeven digipack.

Emmy Award

Bianca Krijgsman heeft een internationale Emmy Award gewonnen voor haar hoofdrol in deze Nederlandse film. Krijgsman – onder andere bekend van het komisch duo Plien en Bianca, en Nancy in De Luizenmoeder – speelde in De Nieuwe Wereld haar eerste dramatische rol.

Het verhaal van de film

Mirte werkt als schoonmaakster op het aanmeldcentrum voor asielzoekers bij de luchthaven. Ze is een weerbarstige vrouw die door routine haar pijnlijke verleden probeert weg te drukken en grip te houden op haar bestaan. Ook haar zoontje houdt ze ongewild op afstand, waardoor het kind noodgedwongen bij haar zus woont. Dit blijft zo tot Luc arriveert, een West-Afrikaanse vluchteling die niet onder de indruk is van haar agressie. Vanaf dag één irriteert en confronteert hij Mirte. Tijdens de tien dagen van zijn asielprocedure leiden hun ontmoetingen tot een onverwachte relatie die Mirtes leven en gevoel steeds verder loswrikt.

De Nieuwe Wereld is een Telefilm en een coproductie van IJswater Films en de Publieke Omroep NTR, en is tot stand gekomen met financiële steun van het CoBO Fonds.

De dvd met cd is verschenen via VOLKOREN en de KONKURRENT.

Dit jaar bestaat VOLKOREN 15 jaar en dat wordt gevierd met onder andere de release van deze DVD/CD. Door de jaren heen heeft VOLKOREN zich meer en meer toegelegd op instrumentale muziek , met prachtige releases van onder andere Silmus, Lárus Sigurðsson, Charles Henri Maulini en Minco Eggersman.


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑