Filmmuziek Film Fest Gent

Published on maart 29th, 2018 | by Coen Jonker

0

Film Fest Gent verwelkomt nieuwe algemeen directeur Marijke Vandebuerie

De Raad van Bestuur van Film Fest Gent heeft Marijke Vandebuerie aangesteld als algemeen directeur van het filmfestival. Zij verlaat het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), waar ze sinds 2013 als zakelijk leider aan verbonden is.

Film Fest Gent voorzitter Claire Tillekaerts is verheugd dat deze vacature relatief snel ingevuld raakte, in volle voorbereiding van de 45e editie van Film Fest Gent. “De Raad van Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Marijke, met haar sterke reputatie binnen en kennis van de sector een enorme aanwinst zal zijn voor Film Fest Gent. Ook het volledige festivalteam verheugt zich erop om samen met Marijke, artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte de volgende edities in goede banen te leiden.”

VAF directeur-intendant Erwin Provoost: “Ik zou de waarheid ernstig geweld aandoen mocht ik hier beweren dat ik het vertrek van Marijke niet betreur. Namens zowel de Raad van Bestuur als het voltallige team, en niet in het minst namens mijzelf, dank ik Marijke van harte voor haar tomeloze inzet voor het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). En voor de bijzonder aangename samenwerking. Tenslotte wens ik haar alle succes toe met deze nieuwe uitdaging, en feliciteer ik het Film Fest Gent met deze top-transfer.”

Marijke is zeer enthousiast om deze taak op zich te nemen: “Het is met pijn in het hart dat ik het VAF achterlaat maar bij Film Fest Gent komt veel van wat ik in het verleden gedaan heb samen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met het team de unieke rol die het festival speelt verder uit te bouwen.”

Marijke Vandebuerie was in 1987 mede-oprichter van de Gentse muziekclub Democrazy. Nadien trok ze naar Brussel waar ze opeenvolgend algemeen directeur bij Beursschouwburg (1997-2002) en Brussel Deze Week (2002-2013) was. Sinds 2013 is ze zakelijk leider bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober 2018 in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema.


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑