Filmmuziek

Published on september 19th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Helge componeert soundtrack voor Nederlandse speelfilm DORIS

Voor de romantische komedie DORIS, die vanaf 20 september in de bioscopen draait, schreef de Nederlandse artiest Helge de soundtrack. Naast de score componeerde Helge speciaal voor de film acht nummers die op 19 oktober als het album DORIS zullen worden uitgebracht. Beluister hieronder alvast een deel van het aanstekelijke Are You Okay, de eerste single die vrijdag officieel verschijnt.

Regisseur Albert-Jan van Rees was al bekend met eerder werk van Helge en benaderde de muzikant met de vraag of hij de soundtrack wilde verzorgen voor DORIS. Toen Albert-Jan vroeg of hij ook alle nummers wilde schrijven en inzingen, was Helge meteen verkocht. Een gewaagde keuze om maar één zanger op een soundtrack te hebben, maar een spannende uitdaging voor de songwriter.

Helge schreef de acht nummers aan de hand van het script en gesprekken met de regisseur. Hij is zich gaan verdiepen in het hoofdpersonage en probeerde zich voor te stellen hoe de binnenkant van haar hoofd werkt. Daaruit kwam al snel een idee; de muziek moest gaan dienen als een stem in haar hoofd die zowel troost kan bieden als haar geweten en spiegel kan zijn. Helge heeft zijn stempel gedrukt op de soundtrack door zijn stem en klankkleur als rode draad in het verhaal te gebruiken.

Helge toerde de wereld rond met de bands Storybox en Miss Molly & Me en won een gouden kalf voor de filmmuziek van Kauwboy. Hij componeerde onder meer voor Toneelgroep Oostpool en MATZER Theaterproducties en schreef talloze liedjes voor diverse artiesten waaronder Paul de Munnik en Ricky Koole. In april 2017 bracht hij zijn debuutalbum The Days Of Young Petty Davis uit. Een ode aan zijn jeugd, waarin hij opgroeide met de muziek van Neil Young, Tom Petty en Miles Davis. Het smaakte naar meer en in juli 2018 verscheen de EP Once The Sun. Nummers die ooit begonnen als liedjes voor films en theaterstukken, maar te mooi waren om te laten liggen.


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑