Haags talent presenteert zich tijdens Parkpop

Waar komt het Haagse talent beter samen dan op het Haags Veld van Parkpop? Haagse cultuurinstellingen verzamelen zich om de crème de la crème van de stad te laten zien op zondag 30 juni in het Zuiderpark. Musicon, Popradar, PIP, GUAP, Stichting Aight, Submarine Den Haag en Cultuurschakel slaan de handen ineen en vullen maar liefst vijf podia met opkomend cultureel talent uit alle hoeken en gaten van Den Haag; van diepe, dansbare underground naar toffe bands van morgen tot vette beats en hiphop.

Haags Podium

Op het Haags Podium laten Musicon en Popradar zien welke acts al regelmatig de grenzen van de stad opzoeken en op het punt van doorbreken staan. Op het derde grote podium van Parkpop spelen Callkoen, 54 GANG, Machine Makes Man, The Mighty Breaks, Supersonic Blues, Ava Nova, Mamihlapinatapai, Orange Grove en F1rstman. Musicon en Popradar zetten zich beiden in voor een gezond muziekklimaat in Den Haag.

YourStage

YourStage (Musicon) sluit het schooljaar af op Parkpop. In de circustent laten middelbare scholieren van alle scholen in Den Haag e.o. zien hoeveel talent ze in huis hebben. Alle podiumkunsten komen voorbij: musical, bands, rappers, singer-songwriters en dans. De acts worden beoordeeld door een professionele jury en kunnen een cultuureducatiebudget tot €1000 winnen. Ook op de Cultuurmarkt is van alles te ontdekken, zoals welke toffe workshops en cursussen op het gebied van muziek en dans te volgen zijn in Den Haag.

PIP x Submarine x Antilounge

PIP, het cultuurbordeel van Den Haag, en Submarine, platform voor Haagse underground, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een spannend programma op Parkpop en presenteren de nieuwste releases van Antilounge. Het platenlabel Antilounge bestaat al sinds 2003 en richt zich op vooruitstrevende, elektronische Haagse artiesten. Genres zoals electro, jungle, instrumentale hiphop, juke, industrial, tekno, grime, breakcore, bassline, worldcore, IDM, garage, noise drones en terrorsalsa: Antilounge vertegenwoordigt ze allemaal.

I Love Hiphop

In de I Love Hiphop area (Stichting Aight en GUAP) vindt de halve finale van de grootste breakdance competitie voor de jeugd van Nederland, de Nederlandse Breaking League (NBL), plaats. Tijdens deze Grand Slam strijden de dansers om een plaats bij de beste 8 van hun categorie. Na de battles zijn er optredens van Hermes Barzelini, LionL Liyagi, LA Santana, Large, Djesco en Pinas. De winnaar van ‘Agga’s Best’ (talentencompetitie op 29 juni in theater De Vaillant) maakt de line-up compleet. Naast al het breakdance- en rapgeweld wordt er ook live op Parkpop een kunstwerk gemaakt op een enorme graffitiwand.

People Stage

CultuurSchakel zorgt ook dit jaar weer voor een Haags tintje op Parkpop, met People Stage. Cultuurankers en culturele organisaties selecteerden de beste talenten uit hun netwerk in heel Den Haag, wat samenkomt op dit podium. Zo presenteert Theater De Nieuwe Regentes de zangeres Carolien Geritz. Om kans te maken op een podiumplek op People Stage zijn er weer contests waar de talenten strijden, zoals de contests door Ready To Play.

Over Parkpop

Parkpop The Hague is onderdeel van het Parkpop festivalweekend. De aftrap is op vrijdag 28 juni met Parkpop Downtown, boordevol live-acts in de binnenstad i.s.m. ShoppingNight Den Haag. Gevolgd door Parkpop Saturday Night op zaterdag 29 juni. Op zondag 30 juni viert Parkpop The Hague haar 39e editie in het Haagse Zuiderpark met o.a. Ilse deLange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Off The Earth en Maan.

De komende maand wordt de volledige programmering van de twee hoofdpodia en het Haags Veld bekendgemaakt. Meer informatie over het Parkpop festivalweekend is te vinden op parkpop.nl.

PARKPOP THE HAGUE

Zondag 30 juni 2019 | Zuiderpark, Den Haag
Aanvang: 12:30 – 22:00 uur
Parkpop The Hague is gratis toegankelijk.

Meer info over dit festival vind je op: parkpop.nl