Indie

Published on juli 2nd, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Anemone brengt nieuwe single uit

De debuutsingle ‘Where’d You Go’ van de Rotterdamse Indieband Anemone is verschenen. De band heeft al een stevige live-reputatie opgebouwd, wat ervoor gezorgd heeft dat ze geselecteerd zijn voor de Popronde die dit najaar weer van start zal gaan. Daaraan voorafgaand zal de band haar debuutalbum Silver Star uitbrengen. Dit wordt op 31 augustus gevierd met een release party in het Rotterdamse Roodkapje.

Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Met deze elementen is de gloednieuwe Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. Afgelopen najaar stonden er tientallen shows in de agenda van de bandleden, die hiervoor onder meer in The Afterveins, The Medics en Moon Tapes speelden. In hun platenkasten vind je albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies & Oasis en tijdens shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses, Happy Mondays en The Smiths. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens zijn energieke en vuige liveshows.

Momenteel staan de volgende shows op de agenda:

  • 15-07 – Big Rivers, Dordrecht
  • 20-07 – Summerbreek, Edam
  • 31-08 – ROODKAPJE, Rotterdam (Release Party)
  • 14-09 – Gebr de Nobel, Leiden
  • 05-10 – Kroepoekfabriek, Vlaardingen

De band heeft hun psychedelische Britpop vakkundig vastgelegd op hun debuutalbum ‘Silver Star’ dat 31 augustus zal verschijnen. Als voorbode op dit album verschijnt nu single ‘Where’d You Go’.

 


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑