Indie

Published on maart 1st, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Matt Perriment vertelt levensverhaal

Het was een bijzonder jaar voor Matt Perriment. De in Londen gevestigde indiefolk artiest speelde festivals in het Verenigd Koninkrijk, tourde door Nieuw-Zeeland en verzorgde support voor o.a. Thomas Dybdahl, HAEVN en Nina June. De ervaringen die hij gedurende deze periode opdeed noteerde hij als memo’s op zijn telefoon om ze vervolgens later te vertalen naar muziek. De songs die hieruit voortvloeiden worden nu gebundeld in een EP met de toepasselijke titel Memos. De komende maanden tourt Matt als support van HAEVN langs de Nederlandse clubs.

Met zijn debuut Everlast uit 2017 gooide Matt Perriment hoge ogen. Lovende recensies, plaatsingen in diverse internationale streaming playlists en uitverkochte shows in onder meer The Lexington en The Camden Assembly volgden. Gedurende deze periode legde Matt de eerste hand aan zijn nieuwe EP Memos die op 22 maart verschijnt via V2 Records.

“Van jongs af aan heb ik te maken gehad met de pieken en dalen van het leven en ik kwam er al snel achter dat het schrijven van muziek en teksten mij helpen om mijn gevoelens te beheersen”, vertelt Matt. Hierop begon hij kleine fragmenten van songs op te nemen met de spraakmemo functie van zijn iPhone. “Al snel had ik meer dan achthonderd spraakmemo’s op mijn telefoon, die samen een kaart van mijn leven vormden. Alles wat in mijn leven gebeurde werd in die memo’s opgenomen, zowel de ups als de downs.”

“Omdat alle songs initieel werden geschreven en opgenomen met behulp van spraakmemo’s wilde mijn producer Katie Earl en ikzelf proberen om deze zo rauw en emotioneel mogelijk houden. Iedere song is uniek en in een andere omgeving opgenomen. Het doel was om elke song een andere soundscape te geven waarin de sfeer en emotie van het liedje duidelijk weergegeven werden.”

Memos EP is een eerlijke en open momentopname waarin de belangrijkste momenten uit Matt Perriment’s leven van de afgelopen twee jaren zijn vastgelegd. Ter ondersteuning van de release is Matt de komende maanden te zien in Nederland. Zo tourt hij als support van HAEVN langs de Nederlandse clubs en geeft hij samen met Banner. een concert in TivoliVredenburg in Utrecht.

22.03 | Parkstad Limburg Theaters, Heerlen (w/ HAEVN)
04.04 | Doornroosje, Nijmegen (w/ HAEVN)
05.04 | TivoliVredenburg, Utrecht (w/ Banner.)
12.04 | Annabel, Rotterdam (w/ HAEVN)
13.04 | Muziekgebouw, Eindhoven (w/ HAEVN)
25.04 | Paradiso, Amsterdam (w/ HAEVN)
03.05 | De Oosterpoort, Groningen (w/ HAEVN)


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑