Leonie Meyer presenteert Perfect solitude

Met de release van eerste single Anyway presenteert Leonie Meijer haar nieuwe album en theatershow met de toepasselijke titel ‘Perfect Solitude’.

Bijna tien jaar na haar doorbraak bij het grote publiek gaat de Nederlandse zangeres en songschrijver, in haar inmiddels alweer vierde theaterprogramma, in op de kracht en de schoonheid van alleen zijn. Prachtige nieuwe songs, goed gekozen classics en Leonie’s unieke stemgeluid dragen deze indrukwekkende solovoorstelling (regie Bavo Galama).

Check hier de Perfect Solitude speellijst

Leonie Meijer kreeg in 2011 nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland. In haar zoektocht naar de essentie van de muziek werkte ze de afgelopen jaren samen met uiteenlopende musici en componisten uit verschillende muziekgenres.

Echter, de drang om haar eigen muzikale authenticiteit te ontdekken werd steeds groter. Overtuigd van het feit dat de werkelijke drijfveren om te zingen en componeren diep van binnen geworteld zitten, besloot Leonie zich een periode terug te trekken en te bezinnen. Op zichzelf, thuis met gitaar, piano en opnameapparatuur.

Muziek componeren met zo min mogelijk bemoeienis van de buitenwereld. Dit leidde tot een confrontatie met oorverdovende stilte, verrassende ontdekkingen en uiteindelijk een aantal prachtige nieuwe songs. Eén ding wordt duidelijk: als je echt bereid bent om op jezelf teruggeworpen te worden. Valt er een wereld van schoonheid te ontdekken.

Leonie Meijer speelt ‘Perfect Solitude’ dit seizoen van 26 september t/m 3 april in de Nederlandse theaters. De officiële première staat gepland op op 22 februari in het Rotterdamse Zuidplein Theater. Check hier de volledige speellijst (zie ook bijlage).

De verzameling nieuwe nummers die Leonie voor ‘Perfect Solitude’ schreef verschijnt de komende maanden op twee mini-albums. De eerste 6 nummers zijn te horen op de gelijknamige EP die op 27 september uitkomt.