Marike Jager is OK

Marike Jager is terug! Op 6 september verschijnt het nieuwe album Hey Are You OK, dat vanaf vandaag beschikbaar is als pre-order. De gelijknamige single is vanaf vandaag overal te beluisteren en volgende week trapt Marike haar muzikale avontuur live af tijdens de Electrifying Mini Tour waarmee ze, samen met haar nieuwe band, shows geeft in Paradiso, EKKO en Merleyn. Bekijk de waanzinnige stop-motion video, die Marike zelf maakte.

Hey Are You OK is Marike’s vijfde studio-album en staat in scherp contrast met voorganger ‘The Silent Song’ (2014), dat uitkwam aan het einde van een donkere periode in haar leven. Toen haar lang gekoesterde kinderwens alsóg in vervulling bleek te gaan leidde dat tot een positiever, eigenwijzer en speelser repertoire. ‘Die kinderen inspireren enorm, die spelen de hele dag. Dat speelgedrag neem ik mee’ aldus Marike. ‘Al die energie en dat gelukzalige gevoel heeft zich zo opgestapeld, dat is er met deze plaat keihard uit geknald’.

De titeltrack van het gelijknamige album Hey Are You OK, inclusief een door Marike zelf geproduceerde stop-motion video, is een voorbode op wat komen gaat. ‘Onlangs kreeg ik een boekje van Tim Burton waarin misfits en karakters die nooit echt begrepen worden centraal staan. Hierdoor kwam deze gekke notenkraker weer in mijn vizier en werd ik benieuwd naar zijn verhaal.’ Marike besloot de pop een nieuw leven te schenken, en de clip voor Hey Are You OK was geboren. ‘Een song over buitenbeentjes, over krasjes en ongemakkelijke situaties of karakters waar we soms niet mee om kunnen gaan.’

Volgende week is Marike te zien in Amsterdam, Utrecht en Merleyn tijdens haar Electrifying Mini Tour. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor de shows in Paradiso, Amsterdam en EKKO, Utrecht. De concerten staan volledig in het teken van Marike’s nieuwe album.

09.04 | Paradiso, Amsterdam
10.04 | EKKO, Utrecht
12.04 | Merleyn, Nijmegen (uitverkocht)