Martijn Fischer zingt hits van Hazes

5 mei was het precies 60 jaar geleden dat André Hazes als klein jochie zingend op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt werd ontdekt door Johnny Kraaykamp sr. De bekende acteur en Hazes-vertolker Martijn Fischer bracht bdan ook een ode aan de onbetwiste koning van het levenslied bij het Hazes-standbeeld op die plek. Tevens kondigde hij zijn komende theatertour aan, die maandag 23 september wordt afgetrapt met een extra uitgebreid concert in Het Concertgebouw. André Hazes trad er op in 1982 en voor hem en zijn fans was het destijds een droom die uitkwam.

De kaartverkoop is reeds gestart op www.concertgebouw.nl

André Hazes en Het Concertgebouw

De eerste keer dat André Hazes in Het Concertgebouw kwam, was hij een jaar of acht. Verstopt onder de lange jas van een buurjongen glipte hij naar binnen tijdens het nachtconcert van Muddy Waters. Het beeld van die zwarte man op een kruk die zong over zijn eigen leven: André zou het nooit meer vergeten. De blues had hem te pakken. Zo’n dertig jaar later, op 28 december 1982, gaf André zelf een concert in een uitverkocht Concertgebouw. Het concert was bijzonder, voor het publiek én voor André zelf. ‘Kijk uit voor de trap, jongen!’, waarschuwde zijn moeder hem van tevoren via een telegram. Een verstandig advies, waarover Hazes later vertelde: ‘Die lange trap in het Concertgebouw ben ik natuurlijk afgegaan langs het leuninkje, voetje voor voetje, dat begrijp je natuurlijk wel!’.

Martijn Fischer zingt Hazes

37 jaar later klinken de onverwoestbare nummers van André Hazes wederom in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Theaterdier Martijn Fischer en zijn band brengen een avond met een mix van levensliederen en feestmuziek, waarbij alle grote hits voorbijkomen. Van groots en meeslepend tot klein en ingetogen. Thema’s als de liefde en eenzaamheid worden bezongen, naast liedjes over het alledaagse leven. Zo is Hazes van iedereen.