Nederlandstalig

Published on januari 18th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Wannes Cappelle, broeder Dieleman & Frans Grapperhaus brengen album ‘Dit is de Bedoeling’ uit

Wannes Cappelle (BE) en broeder Dieleman (NL) sloegen de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello betreden zij in zowel België als Nederland clubpodia en theaters met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’. Vandaag is het album uitgekomen op Snowstar Records en Unday Records. Het album is online te beluisteren en te bestellen via de webshop van Snowstar Records.

Wannes (bekend van Het Zesde Metaal) en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal; een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regiogrens reikt. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling.

Cappelle en Dieleman ontmoetten elkaar in 2017 op Motel Mozaique in Rotterdam voor een uniek project. Tijdens het festival worden ze uitgedaagd een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. Dit bevalt de twee zo goed dat ze samen op pad blijven gaan én een album hebben gemaakt.

Naast release van het album gaat het trio op uitgebreide tournee door België en Nederland. Ze spelen in totaal 26 shows, met de eerste shows vandaag op Eurosonic in Groningen: 17:00 – 17:20 Coffee Company, Oude Ebbingestraat 39 (Platosonic) en 20:30 – 21:10 Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑