Nederpop

Published on maart 19th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Adem Project brengt dance-popversie uit van trending kerklied

Vandaag komt all star-formatie Adem Project met een nieuwe versie van hun single: Adem. Het lied, een cross-over tussen pop, soul, dance en hedendaagse kerkmuziek, is in het Nederlands geschreven, maar wel met invloed vanuit verschillende culturele achtergronden die we in Nederland kennen. Het motto: “Goede Nederlandse songteksten komen harder binnen. Ze zijn rauwer, eerlijker, dichtbij en je weet wat je zingt.”

Rauw en eerlijk

Het is begonnen met een verlangen: “Een positieve verandering realiseren op muzikaal gebied binnen de ‘kerk’, waardoor jongeren in haar beleving aansluiting vindt bij zaken zoals geloof en spiritualiteit,” aldus Filemon Peroti. Peroti, onder andere bekend van het Tv-programma G-Time.
En het slaat aan, steeds meer mensen downloaden het bladmuziek en spelen met name het nummer Adem in hun eigen kerk.
Een all star-formatie
Initiatiefnemer Filemon Peroti heeft de all star-formatie samengebracht. Dwight Dissels, Jay Way, Filemon Peroti (G-Time), William Wixley, Reyer, Christiana Bohorguez (TV programma Beste Singer Songwriter van Nederland), Abigail Martina (The Voice), Roald Schaap, Elvis E, Chesron Sminia (Rechtstaat), Amy de Jager en Ann Michelle Lee en maken onderdeel uit van het bonte gezelschap.

‘Eenheid en gruwelijk goede kwaliteit’

Het gaat niet om het schrijven van een hit op basis van een pakkende beat of catchy soundbite. De liederen ontstaan door het leven met elkaar te delen. Filemon Peroti verwoordt waar het Adem Project naar op zoek is: “Het gaat om eenheid, liefde, een frisse wind, een nieuw lied, gruwelijk goede kwaliteit, innovatieve vibe in de muziek, je thuis voelen in het geluid. We willen Adem aan Nederland geven.”


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑