Nederpop

Published on januari 15th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Debuut album PEER komt eraan

Sinds 2014 broeit er iets in het anders zo rustige Middelburg, de thuisbasis van PEER. Dit viertal brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop.

Jonge honden maar al lang geen groentjes meer. Al kort na de oprichting sleept de band meerdere prijzen in de wacht en staan er onder meer shows op Concert At Sea op het programma. De release van debuut-EP Mad For It! (2017), waarvoor wordt samengewerkt met producers Huub Reijnders en Peter Slager (BLØF) brengt de band langs de nationale TV en radio (onder meer DWDD, NPO Radio 2, NPO 3FM).

De single I Don’t Wanna wordt zelfs uitverkoren voor de wereldwijde Mercedes AMG campagne met autocoureur Lewis Hamilton in de hoofdrol.

Vele shows waaronder een bomvol festivalseizoen en de Cavern Club in Liverpool volgen en als klap op de vuurpijl reist de band eind 2017 af naar India, waar ze door een uitzinnig publiek worden ontvangen.

Met de release van single Carousel kondigt de band hun debuutalbum Laughing About It Is Far More Exciting aan. Het album rockt, popt, ontroert, laat je bewegen en alles daartussen. De sound is PEER ten voeten uit, maar op het album laat de band ook zien meerdere kanten te hebben en even gas terug te kunnen geven wanneer nodig.

De albumtitel Laughing About It Is Far More Exciting heeft een dubbele betekenis voor de bandleden. “Het is een zin uit Intoxicated en in dat nummer gaat het over iemand uitlachen omdat de persoon in kwestie in al zijn dronkenschap enorm stomme en grappige dingen doet. We hebben allemaal wel een vriend of vriendin die zo is. Anderzijds is de zin toepasselijk op het hele album. Het album gaat voornamelijk over liefde en de moeilijkheden die liefde en relaties met zich meebrengen. Uiteindelijk kun je hier volgens ons beter maar om lachen en van leren, want daar heb je veel meer aan dan te gaan zitten soppen of deprimeren.

Laughing About It Is Far More Exciting verschijnt op 1 februari 2019.

Dit voorjaar tourt de band door het hele land:

09/02 Paradiso, Amsterdam
15/02 Gelderlandfabriek, Culemborg
16/02 ’t Beest, Goes
08/03 Mezz, Breda
09/03 Ukien, Kampen
15/03 So What!, Gouda
20/03 Stathe, Utrecht
22/03 Bibelot, Dordrecht
12/04 De Spot, Middelburg


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑