Nederpop

Published on januari 22nd, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

EUT gaf optreden op MartiniToren

Een bijzonder optreden in de nok van de MartiniToren donderdagmiddag. De Amsterdamse post pop band EUT speelde samen met stadsbeiaardier Auke de Boer enkele songs van haar debuut album Fool For The Vibes dat eind 2018 verscheen. Het optreden kwam tot stand uit een samenwerking tussen V2 Records en muziekeducatieeplatform Chordify.

EUT liet in 2017 voor het eerst van zich horen met de single Supplies, waarna NPO 3FM de band uitriep tot Serious Talent. Vervolgens ging het snel: 3VOOR12 noemde de band ‘de beste act’ tijdens Eurosonic/Noorderslag 2018, streamingservice Deezer selecteerde de band voor haar Deezer Next programma en de band speelde op diverse podia en festivals in Nederland en daarbuiten.

In oktober van 2018 verscheen het langverwachte debuut Fool For The Vibes, dat door de (inter)nationale media lovend ontvangen werd. Zo werd de band genomineerd voor een Edison Pop en een 3FM Award en haalde EUT airplay op BBC Radio 1. Na een eerste clubtour op eigen titel en optredens tijdens showcasefestivals Reeperbahn (Hamburg, Duitsland) en Les Transmusicales (Rennes, Frankrijk) strijkt de band deze week neer in Groningen voor optredens tijdens Eurosonic/Noorderslag.

De sessie in de MartiniToren is een samenwerking tussen V2 Records en het Groningse muziekeducatieplatform Chordify en werd opgenomen in samenwerking met In De Kringloop (IDK), een muziekvideocollectief uit Zwolle.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑