Nederpop

Published on maart 15th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Nieuwe single Jim van der Zee vandaag verschenen

Vandaag is ‘I Do Believe It’s Time’ verschenen, het eerste eigen nummer van Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018. De single is een voorbode van zijn album ‘Starting The Engine’ dat eind deze zomer verschijnt en wordt gevolgd door een uitgebreide theatertournee. ‘Starting The Engine’ is een nieuw begin. The Voice is voorbij en Jim laat nu nog meer zichzelf zien. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een nieuw avontuur.

Na het winnen van The Voice sloeg Jim zijn eigen weg in: hij tourde langs de Nederlandse festivals, gaf een show in de Melkweg, startte een bijna uitverkochte theatertour van 19 shows, bouwde eigenhandig een opnamestudio in zijn kamer, begon eigen muziek te schrijven, creëerde een mooi team om zich heen en geeft nu zelf in samenwerking met Butler Records zijn eerste eigen muziek uit.

‘I Do Believe It’s Time’ gaat over het gevoel dat je te lang rondloopt met het idee dat er iets niet klopt. Je moet nu actie ondernemen, anders loopt het verkeerd af. Het nummer is mede geïnspireerd door de opwarming van de aarde en Jim’s ervaringen na The Voice.

Vandaag was Jim te gast bij Koffietijd op RTL4 en speelde daar ‘I Do Believe It’s Time’:

Jim leerde al op jonge leeftijd zingen en gitaar spelen. Hij werd geïnspireerd door zijn vader en de muziek die thuis gedraaid werd. Nummers van onder andere Ray Charles, Bruce Springsteen, Leonard Cohen, Bob Dylan en Paul Simon vormen hierdoor tot de dag van vandaag de basis van zijn muzikale bestaan en dat hoor je terug in zijn muziek. Na de middelbare school studeerde hij verder aan het conservatorium in Amsterdam. Hier leerde hij zijn stem te gebruiken en verbeterde hij zijn gitaarspel.

Afgelopen jaren trok Jim in de zomermaanden door Europa en Amerika. Hij ontwikkelde een talent om een publiek aan te trekken op vrijwel ieder plein in iedere stad. Regelmatig stond er tot 350 man de straatmuzikant te bewonderen. Door zijn camper te gebruiken als een rijdende woning, wist Jim rond te komen van de munten uit zijn gitaarkoffer. Na ervaring te hebben opgebouwd in bars, surfkampen en op straat besloot Jim zijn muziek te delen met een groter publiek. In 2017/2018 nam hij deel aan The Voice of Holland. Met zijn hartverwarmende nummers en overweldigende optredens bracht Jim het publiek iets dat ze nog niet eerder hadden gezien.

Sinds het winnen van The Voice staat Jim in het middelpunt van de aandacht. Jim en zijn band tourden langs de Nederlandse festivals en speelden onder andere op Concert at SEA, Pride Amsterdam, het Prinsengrachtconcert en op Koningsdag voor de koninklijke familie.There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑