Nieuwe videoclip Indianizer

Met drukbezochte optredens op onder andere Eurosonic en Surfana Fesitval heeft Indianizer al toffe successen geboekt dit jaar. Binnenkort kan de band een nieuw hoogtepunt toevoegen; op 18 oktober komt ‘Nadir’ uit, het derde album van de Italiaanse psych-tropical-beat band.

Vooruitlopend op het album ‘Nadir’ heeft Indianizer zojuist een eerste video gepubliceerd op YouTube. Het nummer Sin Cleopatra is de eerste single van het aankomende album. Bekijk hier de videoclip:

‘Nadir’ is doordrenkt van donkere visioenen en melancholie. Diverse ritmes uit de wereldmuziek vormen zoals altijd de essentie van Indianizer’s muziek. Op het nieuwe album vindt een verschuiving van focus plaats; van discoklanken uit het MiddenOosten naar meer Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse vibes.

Het ruwe geluid is het resultaat van een mix tussen live-opnames en digitaal opgenomen overdubs. De songs van ‘Nadir’ zijn gemaakt om live te spelen en iedereen de dansvloer op te krijgen. Er wordt gezongen in het Engels, Spaans en Creools, wat samen soms voor een nieuwe taalervaring zorgt. De band schreef de liedjes in korte tijd en testte ze uit tijdens optredens door heel Europa.

‘Nadir’ is het laatste deel van een, vooraf niet geplande, album-trilogie. ‘Neon Hawaii’ (2015) vertelt het verhaal van een reis naar een verborgen plek onder de zon. ‘Zenith’ (2018) volgt het licht in de duisternis. Op sluitstuk ‘Nadir’ onderzoekt Indianizer onopgeloste mysteries en niet-onthulde waarheden.

Indianizer combineert psychedelische rock, ZuidAmerikaanse ritmes en Afrikaanse vibes tot een speciaal soort wereldmuziek die ze psych-tropicalbeat noemen. De band treedt op in heel Europa, onder andere op grote showcasefestivals als Eurosonic en Transmusicales. De Italianen stonden in de voorprogramma’s van belangrijke namen als Os Mutantes, The War On Drugs, King Gizzard And The Lizard Wizard, Hailu Mergia, Elektro Guzzi, Black Lips en Fat White Family.

Indianizer live shows, najaar 2019: 24 oktober – Cul de Sac, Tilburg 26 oktober – Cayen, Enkhuizen, voorprogramma Max Meser Group 9 november – De Gudde Wëllen, Luxemburg

www.facebook.com/pg/indianizer