Overigen

Published on januari 29th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

De Staat ambassadeur tiende editie Record Store Day

De Staat is de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2019. Dit werd gisteren bekend gemaakt bij De Wereld Draait Door. Speciaal voor de tiende editie van het evenement verschijnt er een 7”single van de band op zowel transparant rood als transparant blauw vinyl. Deze single is gedurende de dag gratis en exclusief verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 5.000 stuks. Record Store Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 april in meer dan honderd onafhankelijke platenzaken in Nederland.

De Staat ontstond in 2006 in Nijmegen als eenmansproject van frontman Torre Florim. Al gauw kwam hij in contact met (lead)gitarist Vedran Mircetic, bassist Jop van Summeren, multi-instrumentalist Rocco Hueting en drummer Tim van Delft en was De Staat een feit. Dertien jaar later heeft de groep vijf albums op hun naam staan, een indrukwekkende lijst met optredens in binnen- en buitenland (o.a. als support act voor The Rolling Stones en Muse) en natuurlijk de videoclip bij het nummer Witch Doctor, die internationaal viraal ging. Stuk voor stuk prestaties die de band een meer dan waardige ambassadeur maken voor deze jubileumeditie van Record Store Day.

Kitty Kitty

De eerste 5.000 klanten die tijdens Record Store Day 2019 een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen gratis een RSD-single van De Staat mee naar huis. Het betreft Kitty Kitty (long version), een track die niet eerder fysiek is verschenen. Op de B-kant staat de instrumentale versie van het nummer. De oplage is verdeeld in transparant rood en transparant blauw vinyl, geïnspireerd door de bijbehorende videoclip.

Bubble Gum

Op vrijdag 18 januari verscheen Bubble Gum, het vijfde album van De Staat. Naast Kitty Kitty staan er nog tien andere nieuwe tracks op in de kenmerkende eclectische stijl van de band. Van het album verscheen ook een speciale Indie Only release die alleen bij de aan Record Store Day-deelnemende platenzaken verkrijgbaar is. In deze zaken stonden o.a. kauwgombalautomaten op de toonbanken of werden pins uitgedeeld bij aankoop van het album. De release werd gevierd met een speciale pop-up releaseshow in VERA, Groningen. Inmiddels staat de plaat op de eerste plaats in de Vinyl 33, de lijst met bestverkochte albums in Nederland. Ook is Bubble Gum uitgeroepen tot album van de week bij 3voor12.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑