Overigen

Published on oktober 10th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Gitaarfenomeen Tommy Emmanuel kondigt Nederlandse tour aan

Het Australische gitaarfenomeen Tommy Emmanuel kondigt voor begin volgend jaar een serie van zes shows in Nederland aan. De wereldberoemde akoestische gitarist heeft met zijn unieke ‘fingerpicking style’ en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden, een grote schare trouwe fans opgebouwd en speelt over de hele wereld jaarlijks honderden shows voor uitverkochte zalen.

Tommy Emmanuel, die als 6-jarige met zijn familie in Australië tourde als ‘‘The Emmanuel Quartet’ is uitgegroeid tot een legendarische gitarist met twee Grammy nominaties op zijn naam. Met zijn solo-optredens verkoopt hij zalen uit als het Sydney Opera House en Carnegie Hall in New York. Een hoogtepunt in zijn ondertussen meer dan 50 jaar durende carrière was de samenwerking met zijn held Chet Atkins van wie hij de titel CPG (Certified Guitar Player) kreeg.

Voor het voorprogramma en als special guest vroeg Tommy dit keer gitarist JD Simo. JD Simo bracht het grootste deel van zijn leven tourend door. Oorspronkelijk als sessiemuzikant, de afgelopen jaren als zanger/gitarist van het bluesrock/rock ‘n’ roll trio Simo. Sinds begin 2018 is JD Simo solo te horen als support van Tommy Emmanuel en leverde hij in de vorm van het duet ’‘(Sittin’ On) The Dock of the Bay’ een bijdrage aan Tommy’s meest recente album ‘Accomplice One’. Dit najaar komt zijn eerste solo album ‘Off at 11’ uit.

TOMMY EMMANUEL with special guest JD Simo

  • Woensdag 13 maart, Groningen – Oosterpoort
  • Donderdag 14 maart, Utrecht – TivoliVredenburg
  • Vrijdag 15 maart, Heerlen – Parkstad Limburg Theaters
  • Zaterdag 16 maart, Tilburg – 013
  • Zondag 17 maart, Nijmegen – Stadsschouwburg
  • Dinsdag 19 maart, Rotterdam – Nieuwe Luxor

There is no ads to display, Please add some

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑