Overigen

Published on februari 5th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Pledge Music heeft achterstand met betalingen

Op de website van PledgeMusic staan meerdere verontrustende berichten over de achterstand die het bedrijf heeft met de uitbetalingen aan de artiesten en participanten op het platform waar veel muzikanten acties voor crowdfunding op hebben staan.

Oprichter Benj Rogers verontschuldigd zich met een blog die als volgt opent: “Aan de artiesten, hun teams, managers, labels en fans, en aan iedereen die negatief getroffen is door de zaken die spelen bij PledgeMusic, het spijt me echt.

Op 24 januari verscheen het eerste bericht: “PledgeMusic heeft zich altijd ingezet voor het bedienen van artiesten- en fans. Het werd opgericht door kunstenaars en werd geboren uit de behoefte om de manier waarop de traditionele muziekindustrie werkte te veranderen. Het is ontworpen om artiesten en hun teams op elk niveau te helpen. Dat gezegd hebbende, betreuren we het ten zeerste dat we recent niet hebben voldaan aan de hoge normen waaraan PledgeMusic zich altijd heeft gehouden. We erkennen dat veel artiesten betalingsachterstanden hebben en blijven ondervinden. Deze vertragingen voor kunstenaars zijn onaanvaardbaar – niet alleen voor hen maar ook voor ons.

Een oplossing voor de artiesten die te maken hebben met de betalingsachterstanden is er tot op heden nog niet. Op 1 februari volgde er nog een excuus, maar werd nog steeds niet aangegeven hoe de directie van PledgeMusic de problemen te lijf zal gaan.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑