Pop & Rock

Published on april 4th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Dire Straits-oprichter en bassist John Illsley viert 70ste verjaardag in Paradiso

John Illsley wordt dit jaar zeventig en dat viert de bassist en mede-oprichter van Dire Straits op zaterdag 14 september in Paradiso. Tijdens deze eenmalige show met gastoptredens kun je klassiekers als ‘Sultans of Swing’, ‘Money for Nothing’, ‘Brothers in Arms’ en solomateriaal dat Illsley op eigen titel uitbracht verwachten. Tickets zijn vanaf zaterdag 6 april om 10.00 uur verkrijgbaar via Ticketmaster.

Paradiso is geen willekeurige locatie voor deze bijzondere show. Het is 41 jaar geleden dat Illsley met Dire Straits in Paradiso optrad: “We scoorden onze eerste gouden plaat in Nederland, gingen in 1978 naar Amsterdam en ervaarden onze eerste successen daar.” Voor zijn nieuwste album ‘Coming up for Air’ schreef John het nummer ‘Old Amsterdam’ met daarin een vermelding van Paradiso: “Ik heb mooie herinneringen aan dat concert. Het uitbundige publiek en de security die werd verzorgd door Hells Angels. Ze dronken al ons bier op!”

Op zaterdag 14 september staat John Illsley met voltallige band op het podium. Daartoe behoren in ieder geval de gitaristen Robbie McIntosh (ex-The Pretenders en Paul McCartney) en Scott McKeon (Tom Jones). Daarnaast zijn er een aantal heel bijzondere verjaardagsgasten aanwezig.

John Illsley + special guests
Zaterdag 14 september 2019
Paradiso grote zaal


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑