Nieuws

Published on mei 12th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Helge luidt voorjaar in met nieuwe EP

Iets meer dan een jaar na het verschijnen van zijn eerste soloalbum The Days of Young Petty Davis komt Helge op 13 juli terug met nieuw materiaal. Op de nieuwe EP Once The Sun laat Helge een andere kant van zichzelf zien en ruilt hij de folky sound van zijn debuutalbum in voor een verfrissende pop-sound met elektronisch randje. Als voorproefje deelt Helge vandaag de eerste single Let’s Be Gone.

Dat Helge een veelzijdige componist is werd al snel duidelijk. Na zijn studie aan de kleinkunstacademie in Antwerpen begon Helge met het componeren van film- en theatermuziek en in 2012 won hij een Gouden Kalf in de categorie Beste Muziek voor de Nederlandse familiefilm Kauwboy. Met zijn band Miss Molly & Me bracht Helge drie albums uit en tourde hij de hele wereld over. Zijn solo debuut The Days Of Young Petty Davis was een ode aan zijn jeugdhelden Neil Young, Tom Petty en Miles Davis en werd lovend ontvangen door de Nederlandse pers.

Met Once The Sun laat Helge een nieuwe kant van zichzelf zien en toont hij een zeer veelzijdig en begenadigd componist te zijn. De lente is officieel begonnen


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑