Pop & Rock

Published on december 13th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

IJslandse dreampop trio Vök kondigt nieuw album aan

Het IJslandse elektronische dreampop trio Vök heeft haar tweede langspeler In The Dark aangekondigd voor 1 maart 2019 via Nettwerk Music Group. De meest recente single van het album, het bedwelmende elektronisch gestuurde Spend The Love, onderzoekt een opwindend nieuw territorium voor de band. De soulvolle stem van zangeres Margrét Rán vloeit op speelse wijze ineen tussen de baszware beats.

Over de nieuwe single zegt Rán: “het nummer is oorspronkelijk geschreven als gay-anthem. Spend The Love pakt het thema van overconsumptie aan en is tevens lekker dansbaar. Er zit humor in en hypocrisie. We dachten dat het ideaal was om het voor de feestdagen vrij te geven! Besteed je liefde, niet je geld! ”

Spend The Love volgt de release van eerdere album-singles Night & Day en Autopilot, die in slechts enkele weken meer dan 1 miljoen streams verzameld hebben op verschillende platforms. Deze singles zijn het eerste nieuwe materiaal van het trio sinds de release van hun veelgeprezen debuutalbum Figure uit 2017, dat eerder dit jaar Album of the Year won in de Icelandic Music Awards (een categorie waarin ook Auður en Kiasmos genomineerd waren).

In The Dark is geschreven en opgenomen door Margrét Rán en Einar Stef in samenwerking met de Britse producer James Earp (Bipolar Sunshine, Fickle Friends, Lewis Capaldi). Op het aankomende album onderzoekt Vök haar ‘popgeluid’ verder dan voorheen. Het resultaat is het meest directe klinkende en meest toegankelijke album tot nu toe. Opgenomen in de thuisstudio van de band in Reykjavík en in Notting Hill, Londen begin 2018, heeft elk nummer op In The Dark zijn eigen definieerbare karakter of thema, van Night & Day’s obsessie tot de verpletterende teleurstelling in Autopilot.


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑